Find svaret her

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål

Inden du starter med at tage kørekortet, er der sikkert en masse spørgsmål der trænger sig på. Jeg har på denne side prøvet at samle de informationer som der oftest spørges til. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Hvornår må jeg begynde at tage kørekort?

Du må begynde din kørekortuddannelse 3 måneder før du fylder 17 år, og lovens mindstekrav til undervisning før teoriprøve er opfyldt. Du kan dog tidligst gå til køreprøve på din 17 års fødselsdag.

Hvornår må jeg gå til teoriprøve?

Du kan tidligst gå til teoriprøve 1 måned før, du fylder 17 år.

Er der noget jeg skal gøre inden jeg starter?

Du skal have bestilt tid ved lægen til en lægeerklæring til bil. Du skal medbringe et pas billede med til lægen. Du skal også bestille tid til færdselsrelateret førstehjælp, der ligger nogle links her på hjemmesiden, hvor du kan tage dit førstehjælp. Medbring det til teori første gang, medmindre du ikke har fået det endnu.

Hvad skal jeg medbringe første gang?

Inden du starter, modtager du en velkomst mail, hvor der står hvad du skal medbringe.
Hvis du har fået en lægeerklæring, så medbring gerne den. Hvis du har et trafikrelateret 1. hjælps bevis, der ikke er over 12 måneder, så kan du med fordel også medbringe dette den første gang.

Skal jeg have et førstehjælps kursus?

JA, hvis dette er dit første kørekort. Har du f.eks. et traktorkørekort, skal du IKKE have førstehjælp. Dit førstehjælpsbevis må ikke være mere end 1 år gammelt, og det skal være færdsels relateret.

Hvornår skal jeg betale for kørekortet?

2. gang du er til teori, modtager du 2 regninger. Den 1. skal du betale inden for en uge, den 2. efter en måned, der står datoer på regningerne. Hvis du har modtaget undervisning i ekstra timer, skal de være betalt inden køreprøven.

Hvordan generhverver jeg mit kørekort?

Har kørekortet været frakendt, skal det generhverves, før et nyt kan udstedes.
Man skal op til en ny køreprøve, d.v.s. aflægge og bestå, både en teori- og praktisk prøve.
Man henvender sig på en køreskole og modtager både teoretisk og praktisk undervisning, inden ny køreprøve aflægges. Køreundervisningen må dog tidligst påbegyndes 3 måneder før frakendelsestidens udløb.

Skal jeg på et køreteknisk kursus?

Ja, hvis du skal erhverve kørekort for første gang, er det obligatorisk med et kursus på et køreteknisk anlæg.

Efter de indledende øvelser på den lukkede øvelsesplads (kravlegården), fortsætter de praktiske øvelser på almindelig gade og vej, og skal afsluttes med et kursus i køreteknik på et godkendt køreteknisk anlæg. Tidsforbrug ca. 3 ½ time.

Du skal på manøvrebane hvor du får lært at betjene bilen. Det tager ca. 3 ½ time. Du skal på køreteknik på et køreteknisk anlæg, hvor du lære hvordan bilen reagere i forskellige situationer.

Skal jeg have en lægeerklæring?

Du skal til lægen og medbringe et pas billede. En lægeerklæring må ikke være mere end 3 mdr. gammel, når borgerservice modtager den. Hvis du har en sygdom eller tager medicin, så kan din lægeerklæring blive sendt videre til embedslægen. Hvis det sker, kan det tage lang tid før den kommer tilbage mellem 2 til 7 mdr. Indtil at den er kommet tilbage og er godkendt kan du ikke gå til teoriprøve.

Hvor lang tid tager det at tage et kørekort?

Det tager i gennemsnit 3 måneder, men det afhænger af mange ting, bl.a. ekstra undervisning og travlhed hos politiet.

Kan jeg følge et normalt teoriforløb, hvis jeg er meget ordblind?

Ja sagtens, undervisningen her er baseret på dialog og forklarende i billeder. Du modtaget en kode til nettet, hvor det bliver læst op. Når der skal skrives noget, så fortæller du det bare til mig og jeg gør det for dig.